Sunday, February 21, 2010

Menghadapi Karenah Anak Kecil.

coretan Leeza NM waktu 9:05 PM
Stress...stress everyday...



Inilah Dilema yang melanda Leeza...Actually dah lama masalah ni but cuba atasi sendiri dengan pelbagai cara namun nampaknya Leeza perlu cari alternatif lain...



Everyday berhadapan dengan karenah anak-anak kecil ini sebenarnya memang cukup mencabar kesabaran. Nak2 pulak kalau hari cuti. Dari awal pagi diorg bangun...saat nak bagi mandi...dan seterusnya menghabiskan hari2 demi hari tu...tersangatlah tercabar tahap kesabaran seorg ibu dan ayah. Leeza tak tahu macam mana u all menghadapi tekanan sebegini... Sometime Leeza dengan hubby berpandangan sesama sendiri bila si kecik buat perangai...tersenyum...geleng kepala...sebab apa yang diorg seolah-olah memang cuba test parenting skill kiter...hehehehe....



Apatah lagi family Leeza dibarisi oleh 3 pahlawan yg mirip pahlawan melayu melaka...sbb asyik bersilat je...jap2 jadi atromen dan raksasa...jap2 kang bertukar pulok jadi power rangers dan raksasa...si gegirl yg sorang tu pulak mak ai...dia punya suara kalah ibu dia...kalu dia marah mcm dia pun stress sama...dia mewarisi segala perangai2 yg dipunyai oleh kekanda kesayangannya...kalau sekali tengok dengan rambut yang x berapa nak ada siapa sangka dia sebenarnya adalah Nur bukan Muhammad....



Apa yang menakutkan Leeza...Leeza selalu marah bila diorg buat perangai...(i lebih garang dr hubby k kalu ngan anak2 ni...). Sbb Leeza x nak diorg naik tocang...but...bad nya...diorg pun dah jadi segarang ibunya... Bila marah sesama diorg seme cara yg ibu diorg guna diorg apply... Oh tidak... x baguskan utk budak2 tu kan!!!! Tahu dah seme tu tak baik utk tumbesaran anak..tp kadang2 bila diuji dgn karenah anak2 kecil...tahap kesabaran boleh mencapai tahap maksimum...


Alahai Ibu...Macamman nak buat ni ekkk...Ibu kena pegi kelas psikologi anak2 kot...kui3x...ke kursus Motivasi !!!! hah...Jiwa kena mantap kan... I will....





I jumpa blog ni.....terdapat beberapa advise yg sgt2 i perlukan u all yang ada anak2 kecil juga boleh baca...nice....karenah anak degil dr blog Umie-Alisha

0 komen:

 

My name is Leeza NM Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea