Wednesday, December 2, 2009

Maajun Anggun Bistari aka MAB

coretan Leeza NM waktu 9:14 PM
Just to share...emm bagi kawan yg penah dengar bout this MAAJUN so maybe dah tahu apakah bendanya MAB ni kan...tp bagi yg belum penah dengar Leeza just nak share ngan u all, actually MAB ini adalah sejenis ubat tradisional yg diguna utk rawatan kesihatan dalaman wanita. :)

Main purpose makan MAB ni sebenonyer utk FAMILY PLANNING...oleh kerana MAAJUN ni ader mcm khasiat so...all in 1 la...kena family planning la wooiii....yg 4 tu dah sederet gerabak kete api org kata...mana taknyer...kalu kuar jalan2 je mesti org tanya yg 3 beradik lelaki tu...kembar ke ni???? toing...toing pening kepala...serabut...nak menjawab x....x....x... mana org tak kata kembar kalu dah ketinggian hampir sama kebesaran pun gitu lah jugak...baju pun maknya (akulah tu) beli pun lebih kurang je (supaya adillah konon...). Jadi bila lahir je si puteri yg sorang tu....Leeza dah mmg declare kan hubby...tutup kilang...bukan tolak rezeki @ nak lawan takdir tuhan....tp mengenangkan buget...masa....dan kemampuan jiwa dan raga dan juga demi kebaikkan anak2....tutuplah sekejap (ha! sekejap...itu penyedap ayat ye...ckp mesti belapik...)kalu bertukar fikiran 3 @ 4 tahun akan datang...maka keputusan yg dah diambil tu boleh dipertimbangkan semula...hehehehe

Jadi nak citer sebenarnya...Leeza guna MAB ni la....ini kali kedua guna. Dulu lepas bersalin yg ke-3 penah dah makan....tp tut lekat...Bukan salah ubat. Tp salah org yg makan tu (aku jugak la tu...) sbb biler ubat dah nak abis tak tahu2 nak ode lagi....maka...biler pendinding tak tak ader percerobohan pun berlaku...kesuburan tahap maksima lah katakan...ehehe..So kali ni x akan lakukan kesilapan lagilah kan....

Kenapa pilih MAB? Leeza mmg suka @ lebih prefer ubat2 tradisional dari ubat2 doktor tp yg terbuktilah kebaikannya. Masa bersalin hari pun Leeza guna Set Bersalin Warisan Afiat...pure tradisional...puas hati sgt2....masa yg bersalin anak yg sulong dulu ambik Mustika Ratu..(jamu base)...khasiat akar2 kayu biler u all makan memang u all boleh rasa sendirilah khasiatnya. Masa zaman mak Leeza dulu ambik tonik2 lagi...apa ke dia kata Tonik cap Gajah ke kalu tak silap. Umur mak dah 69 thn tp sihat n kuat lagi....kalu u all nak tahu apa khasiat MAB ni google la....panjang kalau nak citer kat sini....

Biler namanya pompuan ni...bila umur melewati 30-an banyak bende nak kena jaga kan...alah pompuan....

2 komen:

cik mas said...

hehehe.. jeles tgk org yg senang lekat ni. akak pasni mmg takde planning2 ler jwbnya. kalau bole nk setahun satu. dapt 3 pun da byk syukur dah tu..umur dah makin tua dah ni. tapi dapat lg ke idak ye lepas ni.. huhuhu..

lee-za said...

emmmm....insya-Allah cik mas... lepas je besalin cik mas ambik jamu or something2 ubat yg bg memastikan kesihatan rahim cik mas tu...then insya-Allah pasti ader yg ke-2 dan seterusnya. Leeza ni lepas besalin bepantang cara perak...emmm...banyak le pantang larangnya..tp puas hati la...perut tak boncet n badan pun menten...tp kul 6.30 pg tu dah start bertungku sampai kul 10 pg ye....hai tu yg tak tahan tu..hahahaha

 

My name is Leeza NM Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea