Friday, April 25, 2014

Kulit cantik dengan Vita C Shaklee

coretan Leeza NM waktu 2:54 AM

Saya start ambik Vit C Shaklee dah 2 bulan sebab nak more tenaga time preggy ni selain dari tu untuk kulit saya dan baby jugak. This time my baby is Shaklee baby la...heheheehehe. Start dari before get pregnant sampai sekarang saya maintain dengan Shaklee suplement yang sesuai untuk ibu mengandung dan sememangnya nanti bersalin pun continue dgn Shaklee punya set berpantang kan!

Apa yang istimewanya Vit C Shaklee ni???

Vitamin C pertama yang natural dan bertindak secara ‘Sustained release’, berfungsi secara perlahan untuk memenuhi keperluan tubuh selama 24 jam.&nbsp

Pastu utk pastikan saya sentiasa sihat sebab Vit C kuatkan sistem imun badan.

1 tablet tu mengandungi 500mg = 7 bijik buah oren tau. Mana lalui makan oren tiap2 hari kan...heheheeheh

Selain kuatkan sistem imun badan... Vit C jugak mampu mencegah resdung dan eczema. Saya ni family ada asthma... saya alhamdulillah tak de asthma tp saya dan anak ada eczema. So kulit sangat sensitif. So ambik Vit C boleh protect saya kena eczema ni.


Manafaat Vit C untuk tubuh kiter

  • Membentuk Kolagen - Merangsang pembentukan kolagen. Kolagen ialah sebatian asas otot, tisu, gusi, rangka dan tulang rawan. 
  • Memperbaiki Simptom Pendarahan - Kekurangan Vitamin C adalah penyebab gusi berdarah, lebam dikulit, lambat pulih dari kecederaan, kulit kering, ruam dan kulit kasar.&nbsp
  • Peningkatan Sistem Imun - Membina sel darah merah yang sihat untuk penyerapan zat besi yang lebih baik, membantu sel darah putih menentang bakteria dan kuman, mengukuhkan sistem imun, pertingkatkan pemulihan alergi hidung, kulit dan asthma, juga mengurangkan simptom selsema.&nbsp
  • Memerangi kanser - Ia satu-satunya anti-oksidan yang berkuasa dan mampu meningkatkan inteferon semulajadi tubuh dan merangsang pengeluaran T-cells untuk melawan sel kanser dan membuang kimia berbahaya dari tubuh dgn berkesan.&nbsp
  • Mencantikkan Kulit - Pengambilan Vitamin C setiap hari akan membantu anda dapatkan kulit yang lebih cerah, melambatkan penuaan dan menyekat pembentukkan pigmentasi. Pigmen adalah penyebab utama kejadian jeragat.&nbsp
  • Memperbaiki Insomnia - Ia memperbaiki insomnia, stress dan masalah mental seperti keresahan.&nbsp
  • Mengekalkan kolestrol sihat - ia mampu mengurangkan kolestrol dan tekanan darah, mengekalkan kapilari darah yang sihat, menghalang pendarahan dalam hidung, pendarahan serebral dan skurvi.

Siapa yang perlu ambik Vit C 

  • Perokok
  • Orang yang mudah stress (stress akan memusnahkan vitamin D dalam badan)
  • Set family wellness ada termasuk vitamin C antara vitamin yang perlu diambil untuk semua orang kerana vitamin C bersifat larut air. 
  • Orang yang makan pil perancang (pil perancang juga akan serap vitamin C dan akibatnya vitamin C cepat musnah dalam badan)
  • Orang yang nak cantik kulit atau yang ada masalah kulit berjerawat atau eczema perlukan vitamin C untuk membina kolagen kulit yang sihat dan perbaiki tisu kulit
  • Semua orang yang inginkan kesihatan yang baik sebab vitamin C menyokong sistem imun dalam badan dan mengurangkan demam selsema yang berpanjangan. 
Utk kesihatan dan utk kulit ... Terbaik!!!!


Testimoni dari sepupu saya sendiri

Berminat nak cuba tak ?
Contact Leeza - 0136020837 (sms/wassup)

0 komen:

 

My name is Leeza NM Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea