Friday, November 12, 2010

Banyaknya kerja tertangguh...

coretan Leeza NM waktu 1:13 AM
Hari minggu ni kena buat house keeping laaaa... 2/3 minggu dah mengalami tahap kemalasan yang maksimum. Harap2 seme kerja2 yg tertangguh dapat diselesaikan dengan jayanya. Ku kira sudah tidak dapat lagi mataku ini memandang betapa kucar kacir rumah ku itu bagaikan  rumah aku pulak yg dilanda bah.....

Memandangkan sekecilku itu tiada di rumah ( dah pos balik kg...). Jadi dapatlah kerja pengemasan berjalan dengan lancar. Hari sabtu pagi mesti mau cuci kereta sbb warna kete buruk tu hampir sudah bertukar warna kerana terlalu tebal debu-debu jalanannya... Lepas tu pulak kena bergegas ke kajang hantar anak ke rumah pengasuh ( my x pengasuh sebenarnya...) then aku pulak akakn ke kedai tayar...utk buat alignment dan balancing tayar kete ku itu...

haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.... banyaknya kerja2 menunggu. Kadang2 rasa nak ambil cuti dan bercuti ke mana-mana sahaja yg mampu mengembalikan semangat dan mententeramkan jiwa yg sentiasanya dalam kekacauan dan kekusutan ini.... Namun cutiku hanya berbaki 1 hari... huhuhu apakan daya....

Awal tahun depan aku nak pegi bercuti jugak... kena plan awal2 ni kan... kena jugak...mesti... hhehehehehe

3 komen:

jie @ azie said...

insyaAllah kak liza.. doa byk2 ;)

ieYna said...

boleh..punya!!!!

JC said...

hehehe, bukan apa, tapi kalau bercuti dulu, lepas tuh kerje sure beres. antara sebab sebab kerje tertangguh ni - sebab banyak sangat dok fikir nak cuti & nak rilex, so ie lah bercuti dulu, kalau tidak kerje yang bertangguh tuh siap dengan kurang sempurna :)

 

My name is Leeza NM Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea