Friday, July 16, 2010

Kisah semalam...

coretan Leeza NM waktu 1:43 AM
Well ini adalah kesinambungan cerita smlm... semalam kata nak buat laksa utk berbukakan...alhamdulillah tercapai hajatku...TAPI...tengah2 masak GAS HABIS....hahahahaha....nasib baik...ada service bagus punya GasPakTeh...call je after 10 min dah sampai tapi tak sempat le jamah laksa masa berbuka tu... Berbuka dgn air soya je la...sembahyang dulu.....lepas je sembahyang gas sampai...dan hari ni bawak le sikit untuk kawan opis. Rasanya la Gas kat umah tu ada kebocoran la...sepatutnya abis hujung bulan ni...sbb dapur yg aku guna tu jimat gas...lagi pun ada bau gas sehari dua ni... Apa patut aku buat ekkkk.... balik ni kena belek2 la kat mana kuarnya si gas tu...risau gak kan...Apa pun semalam masa aku beli gas tu masih rege lama...rege baru berapa ekkk....3 bln lagi le baru tukar tu....hahahahaha....may be lepas ni lagi jimat sbb anak2 dah duduk kat nursery so mean masak malam je...dan weekend je...jimat2...

JIMAT...Oleh kerana semenya naik rege kena la berjimatkan. Tak boleh pi jalan2 selalu... Kena rajin2 lagi masak sendiri. Tak pandai masak tak pe...belajar la kan...lama2 pandai la kan...jangan ada yang complain cukup...kalu complain yg membina tak pe...jgn complain yg membunuh k.

Bulan depan dah masuk RAmadhan kan. So rege makanan mesti mahal kan. So jom kiter masak2 kat umah. hehehe. Nak lagi baik...amalkan amalan dolu-dolu tu...share makanan kiter dgn jiran. Ha...macamana? Boleh ke akak buat ye...Akak cuba dulu tengok...sbb budak baru belajar la katakan...

Apa-apa pun niat mesti baik. Sbb setiap seseuatu niat yg baik tu kiter dah dapat pahala kan... Sambung citer minggu depan. Bye...

Blogger Templates

Blogger Templates


1 komen:

ieYna said...

tq....dapat jugak mkn laksa kau tu!!!

 

My name is Leeza NM Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea