Tuesday, June 8, 2010

Mulakan pagi ini dengan kopi & roti

coretan Leeza NM waktu 1:48 PM
Malam tadi x dapat nak tido lewat sbb anak2ku akan meracau-racau selagi tak tido. So terpaksalah tidokan diorg dan seperti biasalah bila si ibu tidokan anak sekali dgn ibu tido...4.15 a.m sedar...alamak x boleh nak bukak mata. Turun bawah....semlm naik atas tak tutup lampu. Laptop pun still on. On kan laptop...emmm mata ni tak boleh nak bukak lagi mcm mana nak buat keje ni...tengok jam dah 4.30am....hehehehe...masih dok menung kat depan laptop ni....laptop dah on. Bukak fb sat update HAPPY ISLAND ada telur apa ntah yg sedang di incubated kan...

Lalok2 lagi ni tgk jam lagi....emmm dah 4.40am...nak tido ka....nak buat keje. Tido balik bangun kul brp...kul 6 tak sempat nak buat apa2. Bangun dari kerusi pegi dapur...tuang air kat mug + kopi + susu...kacau. Ini kopi MIL bagi ni sedap tau...ada stok kat kabinet tu...setiap kali depa mai mesti bawak 4/5 bungkus. Kopi cap tarbus... Pastu capai roti gardenia 2 keping. Pi duduk balik kat meja. Hirup kopi...cicah ( ini mungkin bahasa buku..apa bahasa bukunya ntah) roti dgn kopi...nyamnyam...ha baru terbukak skit mata. Lega skit.

Hari jumaat nak balik kg. Kerja mesti siap before jumaat. Seminggu kat kg...so rumah mesti clear pada hari khamis. Lipat kain,iron baju, packing baju. Nak balik kg ni en.ikan2 ni mcm mana pulak. Air kena salin ni...makanan depa mcm mana pulak...hish tak kan seminggu depa tak makan...zalim tu kan. Tak de pengalaman. Nanti yg serahkan kat Boss besar.
Satu lagi...reunion.Geng2 TI ( Sek menengah aku la tu masa form 4/5..Teknik Penang)nak buat reunion. Girl2 je kot set2 dorm aku dulu ni Kamar E. 17hb Jun. Boleh pegi ke...kena tengok budget tu. Minggu depan dah balik kg...another 2 week nak balik lg...huhuhu...paham2 je la... Teringin sangat nak jumpa depa. Overnite tu depa plan seme kena membujangkan diri sat supaya boleh lepak2 together. Macam mana ekkk...boleh ke aku masuk ngan depa ni...cam segan la pulak. Apa2 pun kena tgk keadaan kewangan itu motif utama...no money no talk.
Ok...mata pun membulat so boleh buat keja dah ni. Tahap kefokusan dah maksimum ni. So chau cin chau. ....

2 komen:

aYe said...

rajinnye...tak lama lg dapat anugerah nie. Tungguuu....

lee-za said...

ina...i kerja x harapkan seme tu. janji keje i siap. hati senang jiwa tenteram.

 

My name is Leeza NM Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea