Thursday, March 26, 2009

Melayan kerenah anak2 ku

coretan Leeza NM waktu 1:36 AM
Twinkle twinkle little star


Twinkle, twinkle, little star,
How I wonder what you are!
Up above the world so high,
Like a diamond in the sky.
Twinkle, twinkle, little star,
How I wonder what you are!

Emmm...susah jugak jadi ibu moden. Permintaan anak2 tak sama macam zaman dulu. Apa yang diorang lihat di TV memang memberi kesan yang amat mendalam pada anak2. Anak2 I yang boys ni memang suka menyanyi dr kecik lagi....kalu dulu masa Adli 2-3 tahun dia suka sangat tengok macam2 aznil. Bukan dia paham apa yang talk show tu bualkan. But he like the song n the they joget2.....even time dia tido...kalu dia dengar muzik tu dia akan terjaga n terus pegi depan TV... Bila izzuddin n Iman capai umur yang sama diorang pun sama. Just like Adli.

Now Adli dah sekolah. Sekarang setiap kali I driving balik dr rumah pengasuh ke rumah, I kena nyanyi dalam kereta. Apa2 lagu...lagu kanak2 la...bukan lagu jiwang. Twinkle twinkle little star one of the song yg dia suka nyanyi. Kelakarnya, I ni tak masuk tadika dulu n paling tak suka nyanyi ni...sbb I mmg tak pandai nyanyi. Tapi kerana anak2ku....I will. Haaa...hari ni I dah carik lirik ni n I akan nyanyi dalam kete balik kang....ok tak....

Kalu U all ada lagi lagu2 manarik, share lah dgn I....Bye.


4 komen:

1na said...

Ketam jalan senget-senget,
Itik jalan baris-baris,
Burung terbang tinggi-tinggi,
Kuda berlari-lari.

Semut jumpa kawan-kawan,
Semut beri salam...
Assalamualaikum...

Cahaya said...

Mohon kepada penulis lirik ini untuk sediakan mp3 bagi lagu ketam senget2 ni, agar mudah di pasang dicorong2 radio. Terima KAsih..hehehehe:-)

lee-za said...

kiter dah rakam satu hr tu... hehehe...unplug...betui ke ejaan tu ....

AmirahFansuri said...

comel lagu ketam jalan senget2 tu :D anak sedara slalu nyanyi~Assalamualaikum tuan rumah :D

 

My name is Leeza NM Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea