Sunday, February 20, 2011

Yang mana satu...

coretan Leeza NM waktu 6:37 PM
Due utk deliver my 5th baby 30th Jun... so plan nak ambik bibik. Last week kawan aku azie ader la inform ader maid jiran dia nak berenti... so dia tanya kot 2 aku mau... pikir2 mcm nak la cuba jugakkan. Dah discuss dgn hubby pun hubby agree la. Tup...tup... smlm bekas pengasuh anak2ku masa kitaorg tinggal di Kajang dulu offer nak keje kat umah aku.... dia mai pagi dan balik petang. Waaaa... mcm mana ye korang. Pengasuh lama ni mmg very close dgn anak2 aku. Track rekod yg baik sekali. Tp dulu aku anta anak2 aku kat umah dia... tp now dia nak mai jaga kat umah aku pulak...

Kalau sekali pikir.... memang melegakan. Tp bila 2x pikir agak merisaukan. Kalu ambik bibik... boleh la suh dia buat keje2 umah sekali... kalu dgn pengasuh lama ni takkan aku nak suh dia buat keje2 rumah kan! Pastu berapa aku patut bayar dia... dulu aku bayar dia RM700... skrg kalu bayar RM700 berat jugak tu... sbb bayar sekolah utk 3 org tu lagi dlm RM450.... Kalu aku bayar less dari RM700 mcm unfair pulak utk dia sbb dia nak dtg rumah aku tiap2 hari tu jauh gak... kena bayar tansport lagi... Aku dlm dilema... nak say no anak2 aku mostly everyweek akan pegi umah dia.

Macamana yea....

2 komen:

ieYna said...

penat jugak tu..klu difikirkan!!!

lee-za said...

serba salah dibuatnya ina... ditelan mati mak...luah mati pak...mcm tu la gayanya...

 

My name is Leeza NM Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea