Wednesday, November 25, 2009

Membaca itu juga satu cara mencari ketenangan jiwa....

coretan Leeza NM waktu 6:47 PM
Leeza ni sememangnya dari dulu lagi tak gemar sangat membaca. Dulu waktu belajar pun macam tu jugak... Tapi masa belajar dulu Leeza paksa diri baca buku akhirnya berjaya tapi hanya boleh membaca pada waktu dan ketika tertentu sahaja.

Bila kiter menghadapi pelbagai dugaan dalam menempuhi kehidupan ini...Leeza rasa membaca juga boleh buat diri kiter tenang dan lupakan seketika masalah yang sedang kiter alami...Just to share all of you friend Leeza baru je start membaca dan buku yang Leeza baca adalah buku ni...



Buku ini membincangkan isu2 dalam rumah tangga secara realistik. Buku ni dah lama keluar sebenarnya. Dah ada AKU TERIMA NIKAHNYA 2 pun...tapi nak buat macam mana masa tu tak jumpa. Baru sekarang terjumpakan. Baik untuk dibaca oleh isteri2 dan juga suami. Tapi masa baca tu bukakan keseluruhan untuk menerima point yg dinyatakan oleh Ustaz Hasrizal Abdul Jamil ini sebagai satu ilmu rumahtangga. Kemungkinan situasi rumahtangga kiter adalah berbeza dengan penulis tapi sekiranya kiter paham tentang tanggungjawab dan peranan kiter seperti yang cuba disampaikan penulis Insya-Allah pengisian yang terdapat buku ini amat berguna sekali. Buku ini juga menekan peranan keibubapaan dan cabarannya...carilah bahagia itu jika ianya telah berlalu selagi belum terlambat. Baikilah kesilapan lalu tanpa menoleh kebelakang dan tanpa menuding jari mencari salah siapa. Terima kasih kepada penulis sangat2...Leeza akan beli buku yang AKU TERIMA NIKAHNYA 2 pulak ....hehehehe....KALAU ADA CINTA...SEMEMANGNYA INDAH... JADI TANAMLAH KECINTAAN YANG TINGGI KEPADA ALLAH SWT...PASTINYA KITA AKAN MERASAKAN KEINDAHAN KEHIDUPAN INI WALAUPUN IANYA BERLIKU....

Lepas baca baca buku terus dapat semangat nak membaca...selain dari tambah ilmu di dada tapi ianya juga satu terapi jiwa....hahahaha...bagi Leeza la....you all seme tak tahu lah...tapi untuk tahap umur sekarang Leeza tak mau la lagi baca novel cinta sebab sekarang nak fokus on ilmu kehidupan, kekeluargaan, kewangan dan keagamaan... ilmu2 inilah yang Leeza rasanya penting sebab kehidupan akan mendatang kian mencabar. Untuk beramal kenalah berilmukan so I kena cari macam2 ilmulah ni....

0 komen:

 

My name is Leeza NM Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea