Tuesday, September 1, 2009

Batal Posa Aku..Tak Guna Betoi.....

coretan Leeza NM waktu 1:47 AM
Actually peristiwa sedih dan sadis ini telah berlaku pada minggu lepas...hari selasa ...jam 4.00ptg...Dah 3 minggu asyik tak sihat je...then hari selasa tu...demam yg agak tidak dapat dibendung lagi penderitaannya...maka kul 3ptg tu ambik keputusan balik (cuti 1/2 day). On the way back tu singgah le poliklinik **** (nama tak boleh di dedahkan sbb kot2 doktor tu terbaca...hahaha)

Sampai kat klinik, patient tak le ramai. Tunggu jap je dah masuk. Masuk je mcm biasa Dr : ...kenapa ????
$ : demam.....le...(dgn muka sedih sgt)
Dr : puasa tak ?
$ : puasa....
(Dr tu tak jd nak check suhu dgn thermometer...check dgn alat yg check kat telinga tu apa ke namanya ntah)
Dr : ha demam le ni...
$ : dah 3 weeks ni DR tak ok2....
Dr : sakit tekak ?
$ : tak
Dr : Sakit2 badan ?
$ : ye
Dr : Nak buat test H1n1 tak ?
$ : buat je la...nak compem yg i ni selamat ke tak

Dr tu pun pakaikan leeza topeng tu....(dalam hati confius tul...apa la yg Dr ni nak buat ekkk....)

Dr : Tahan sikit ye...nak ambik sel hidung skit....!!!!!

Korang tahu apa Dr tu dah buat....!!!! Dia korek hidung leeza laaaaa....Dua2 belah sampai mengalir air mata kasih leeza menahan kesakitan...huhuhu....masa tu tak teringat langsung beb yg apa Dr tu buat adalah sebahagian dr korek hidung...

Balik umah terus berselimut. Hubby balik kul 5...dia kuar balik pg beli makan n ambik anak...leeza masak nasik je....lepas sembahyang...sambung baring....masa bukak puasa sampai...leeza pun berbuka mcm biasa ....pastu makan ubat...sembahyang maghrib terus tido....

pegi kerja esok nya...berciter2 la kat eta...smlm buat test H1N1 ni...dgn excited giler nya ...citer la macam mana Dr tu buat...sekali baru teringat laaa.....batai la posa aku!!!!! Waaaaaaa.....pasaipa la buleh jadi laguni....masa dia nak check demam dia tanya....awat masa dia nak buat test tu dia tak pikiaq yg korek hidung aku tu membataikan posa aku....geramnya.....huhuhu...dah rugi satu hari tau...(apa nak buat segalanya dah tersurat...)minggu depan kena cuti lagi biler time bendera merah berkibar....tambah lagi...hai nasib le labu....

Moralnya : Jgn tunggu Dr tanya kiter ...kiter tanya la Dr dulu...boleh ke????

Patut tak aku pi marah Dr tu ha....apa pendapat korang...atau aku saman dia diatas kerugian yg aku tanggung ni..tolong bagi pendapat....walau bagaimana pun settelah 3 hari makan ubat yg diberi sakit telah sembuh alhamdulillah dgn izin Allah.

3 komen:

Cahaya said...

kak saman kak!!!!
hehe...(giler kejam kn):-p

kak tip said...

Salam,
Tak batai la posa. Hari tu akak dengaq ustad tu cakap kat radio, korek idung tak batai posa. Cuma jangan la koghek depan oghang ;o). Yang membataikan posa, jika koghek idung dengan perasaan penuh syok sampai lupa lapaq...

lee-za said...

ye ke kak tip...alhamdulillah la kalu cam tu. Cik Cahaya...tak jadilah akak saman sbb puasa akak tek terbatal ropenya...

 

My name is Leeza NM Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea